MILIÓNOVÁ POKUTA PRE TESCO

ZDROJ:SME.SK

Za opakovaný predaj potravín po dobe trvanlivosti dostal reťazec vysokú pokutu, napadne ju na súde.

Hypermarket Tesco v Partizánskom opakovane predával potraviny po dobe trvanlivosti a tiež zdravotne závadné ovocie a zeleninu. Dostal za to pokutu milión eur.

V pondelok o tom informoval portál denníka N.

„Pokuta, ktorú dostalo Tesco, je v súlade so zákonom. Je to pokuta, ktorá sa nedáva pri prvej kontrole, ale na základe opakovaných nedostatkov,“ povedal riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej inšpekcie Jozef Bíreš.

Podľa inšpekčného záznamu už v júni na jeho pultoch našli kontrolóri plesnivé hrozno, uhorky, jablká, nektarinky a ďalšie ovocie.

Aktuálne predávali „sedem druhov potravín v celkovom množstve 1,9328 kg a cene 19,33 € po uplynutí ich dátumu minimálnej trvanlivosti.“

Správa popisuje aj ďalšie prehrešky ako skladovanie minerálky na slnku a podobne.

Bíreš denníku N povedal, že za opakované porušenie rovnakých nedostatkov dovoľuje zákon dať pokutu od jedného do piatich miliónov eur

Tesco pokutu napadne na súde, pretože ju považuje za nezákonnú. „Zároveň sme požiadali o odklad vykonateľnosti. Súd vyhovel našej žiadosti a odložil zaplatenie pokuty až do právoplatného rozhodnutia,” povedala Zuzana Lošáková z marketingu Tesca.

Inšpekciu zároveň žiadala o stiahnutie informácie o pokute z webu, pretože ešte nie je „konečná“.

ROZHODNUTIE O POKUTE NÁJDETE TU

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *